Helweek 2015

En dan moet ik er toch echt aan geloven “de Helweek”. Bijna een jaar lang heb ik deze week voor mij uitgeschoven, omdat het telkens “niet uitkwam”. Er is namelijk altijd wel een excuus te verzinnen om iets niet te doen. Heerlijk de weg van de minste weerstand.

Eind 2014 maakt ik kennis met de Helweek, echt iets voor mij, een week vol gas je achterstallige werk opruimen, dagelijks sporten, vreselijk gezond eten en als klap op de vuurpijl nog een nachtje doorhalen. Omdat ik wel hou van een uitdaging sprak mij dit direct aan.

Erik Bertrand Larssen zegt er het volgende over:

De gouden regels van HELWEEK

 • Start maandagochtend en stop zondagavond
 • Sta elke ochtend om 5.00 uur op
 • Ga elke avond om 22.00 uur naar bed
 • Werk de hele week extreem hard. Wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw
 • Blijf trouw aan je plan
 • Wees bewust van je modus en focus
 • Wees je bewust van de verschillende rollen die je in de loop van een dag vervult en vervul ze met glans
 • Probeer de hele tijd blij,  positief en oplossingsgericht te zijn
 • Wees daadkrachtig en proactief
 • Neem weloverwogen, kwalitatieve rust
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk
 • Laat alle privéaangelegenheden tot de avond wachten
 • Gebruik geen sociale media onder werktijd
 • Beperk praatjes met collega’s tot een minimum
 • Train minstens één keer per dag, het lieftst ’s ochtends
 • Eet de hele week uitsluitend gezond
 • Laat de tv uit

Ik was dol enthousiast, en ging direct het boek lezen om mij goed voor te bereiden, want ja voorbereiden is het halve werk. Na het lezen van het boek was ik nog enthousiaster geworden. Dit duurde enkele weken, totdat het bekende uitstelgedrag weer naar boven kwam bij mij;  Ik doe dit later dit jaar, wanneer ik het wat rustiger heb. Nu even niet want dit en dat…… enz enz….VoorbereidingHet bleef dus bijna een jaar stil, en schoof mijn HELWEEK op de lange baan. Hoewel ik donders goed wist dat ik er wel degelijk baat bij zou hebben, bleef ik het voor mij uitschuiven. Totdat we deze zomer op vakantie waren, en ik het boek weer in mijn koffer gooide.

Opnieuw inspireerde het boek mij, en wilde na de zomervakantie dan ook even flink de bezem door mijn werkzaamheden halen. Een goed moment voor een HELWEEK.

“implementeren” de enige manier is om een ervaring rijker te worden, dus gas erop en gaan…………..

 

Published by

2 thoughts on “Helweek 2015

 1. Ja, hup hup ouwe, gas erop. Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Ik moet dit ook maar eens gaan doen denk ik. Maar dan wel eerst een jaartje uitstellen natuurlijk haha. Groet, Willem PM Zelf.

 2. Ik begin me nou toch wel heel erg zorgen te maken.
  Bel me even over dat doorhalen trouwens, moeten we nodig weer eens doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *