Dag 4 “Buiten mijn comfort zone”

Vandaag wordt een bijzonder dag, of liever gezegd een bijzondere 36 uur. Want van slapen zal er niet veel komen vandaag. Om 5:00 stap ik weer vol goede moet uit bed, maar ik merk ook vandaag weer dat het mij moeite kost om het warme nest te verlaten.

comfort_zone

Vandaag kies ik er wederom voor om direct te gaan sporten om 5:10, dit is mij toch de afgelopen dagen het beste bevallen. Het is helder buiten en kan duidelijk van de sterrenhemel en maneschijn genieten tijdens mijn ochtend run. Ik kies voor een nieuwe route om ook de afwisseling er in te houden. Rond 5:50 ben ik weer thuis en pak voldaan een lekkere douche. Waarna ik snel door naar beneden moet,  omdat  iedereen weer naar een heerlijk ontbijtje uitziet, dat schijnt snel te wennen namelijk.

s’morgens komen opa & oma op de jongste passen. Samen drink ik twee koppen koffie met ze, wat ook mijn tax is voor de ochtend. Normaliter drink ik koffie aan de lopende band, maar deze week kies ik er bewust voor om op deze gewoonte te letten.

Rond 9:30 stap ik in de auto om naar mijn magazijn te rijden, zodat ik in alle rust geconcentreerd aan verschillende projecten kan werken.

Vandaag wordt er dus niet geslapen (en dat heb ik geweten) met als doel om alle achterstallige uitstel klusjes te klaren. Nu heb ik er nog wel een paar, en die kan ik niet allemaal vannacht afronden. Maar de meest urgente, prijzen voor de webshop maken pak ik vannacht aan.

Ook moet er vandaag een lastig telefoontje gepleegd worden, eentje waarvan je pijn in je buik krijgt als de kiestoon begint over te gaan. Met enige zenuwen en buikkrampen bel ik een oude zakenrelatie op, waarmee het laatste contact niet al te vlekkeloos was verlopen. Hierna was de business ook gestagneerd, en hebben daarna geen contact meer gehad. zonde

Nu even lekker door het “stof” om vanuit daar weer aan een gezonde verstandsverhouding te werken. Weer een zorg minder.

Het werken in de avond is voor mij niets nieuws, dat is eigenlijk de standaard. Ik merk wel dat mijn concentratie en productiviteit na 2:00 terug loopt. Maar dit zijn juist de momenten waarop je je moet herpakken en het gas nog even dieper moet intrappen, niet zeuren even doorgaan nu!

Om half vier begin ik het echt wat moeilijker te krijgen en besluit even de excel sheet te laten voor wat het is. Even iets actiefs doen anders van ik straks val ik nog van mijn stoel op de betonnen vloer. Ik besluit een zending te gaan inpakken en voorbereiden voor de vrijdagochtend. Hele aparte ervaring om zoiets in het holst van de nacht te gaan doen. Maar goed wat vandaag gedaan wordt hoeft morgen niet meer….

Om 5:00 doe ik het licht uit en stap weer in de auto terug naar huis. Iedereen ligt nog in volledige slaaptoestand als ik thuiskom, heel apart. Maar het duurt niet lang voordat ik toch opgemerkt wordt. Ik drink even een kop thee, en begin nu toch wel te merken dat ik wat uurtjes slaap heb overgeslagen. Alsof je een nacht hebt doorgehaald maar niet hebt gedronken, ook een heel aparte ervaring.

Wanneer de kinderen naar beneden stormen weet ik genoeg, dit gaat een “HELE” zware en lange dag worden……

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *