Dag 3 “Time Management”

Vandaag verloopt de opstart wat minder gemakkelijk. Wanneer mijn telefoon begint te rinkelen om 5:00 doemt toch het bekende stemmetje op. Als vanouds vertelt de stem mij dat het ook heel erg lekker is om mij nog even om te draaien, en dat ik nog lekker een paar uurtjes kan blijven liggen. Mijn duim nijgt even naar de “snooze” knop, maar gelukkig weet ik mij snel te herpakken en stap toch mijn bed uit om 5:03.

Ik had dinsdagavond al besloten om het sporten op de woensdag later te doen. Omdat de woensdag in het teken staat van timemanagement zou dit geen probleem moeten zijn. Die sportsessie pas ik wel even ergens in mijn strakke schema vandaag. Ik trap de dag af met een warme douche en trek mijn beste kloffie aan, om de dag toch met een goed gevoel te starten.

Eenmaal beneden start ik de dag met het maken van een zorgvuldige planning. En dan niet enkel de planning voor vandaag maar ook voor de komende maanden. Zelfs een aantal taken voor het komende jaar zet ik op deze ochtend verankerd in mijn agenda. Werkelijk alles wat op dit moment in mijn hoofd zit, schrijf ik op en trechter ik op basis van urgentie in mijn to do list binnen mijn agenda. Alleen al deze actie geeft een gevoel van rust en controle. Het is weg uit mijn hoofd en staat nu zwart op wit in de planning. Nu is het enkel een kwestie van “niet uitstellen”

time-management-bannerIk merk op dat ik heel helder ben in de vroege ochtend, en dat het een goed moment is om een taak als deze uit te voeren. De bekende stoorzenders gaan ook vandaag weer uit zodat ik mijn focus op mijn eigen agenda kan houden, en niet continue gegijzeld wordt in de planning van anderen.

Wanneer de planning staat ontwaakt de rest van het huis en ik pas daarop mijn modus en focus aan. Een bliksemstart voor iedereen is het gevolg, we houden tijd over na het ontbijt vandaag.

De ochtend werk ik vanuit mijn magazijn, waar ik in alle rust kan werken zonder continue gestoord te worden. Hier zet ik de radio aan, iets wat ik 2 dagen niet gedaan heb, hier was ik vrij snel mee klaar. Het lijkt wel of er enkel negatieve berichten uit dat ding komen. Hoewel ik normaal gesproken graag mag luisteren en ook de actualiteiten volg, besluit ik vrij snel een relaxte playlist op te zetten zodat ik mij kan focussen op de positieve voortgang die ik vandaag wil realiseren.

Het afwerken van de gestelde doelen/taken verloopt voorspoedig. Vooral het niet lezen van email tussendoor draagt hier positief aan bij. Vaak bij het tussentijds lezen van email, ben ik snel afgeleid en soms zelfs vergeten wat ik voor het openen van de e-mail eigenlijk aan het doen was. Vanuit timemanagement oogpunt gezien dus geen heel efficiƫnte werkmethode.

Na de middag pak ik mijn uurtje sport, heerlijk midden op de dag wanneer de zon schijnt.Vandaag haal ik mijn mountainbike onder het stof vandaan welke zeker een jaar niet van zijn plaats is af geweest. Dit blijkt wel uit het feit dat beide banden plat waren en hoog nodig wat lucht konden gebruiken. Vervolgens fiets ik 17km volle bak inclusief het MTB parcours in het bos.

Na een goed uur kom ik moe maar voldaan weer thuis aan. Na het douchen nog snel de laatste taken afgerond, zodat ik daarna moe en voldaan kan genieten van een uiterst productieve dag.

In de avond werk ik nog even aan mijn blog, en besluit om vooral tijdig mijn bedje op te zoeken. Morgen gaan we de klok zonder te slapen rond werken, dus bijtanken kan even geen kwaad…..

 

 

 

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *