Dag 2 “Modus & Focus”

Vandaag ga ik met mijn modus en focus aan de slag. Ik start ook vandaag weer in de sportmodus en knal om 5:05 op mijn hardloopschoenen weer de deur uit. Toch wel een aparte modus, helemaal alleen pikdonker door de natuur, enkel met een vaag zaklampje van mijn iPhone. Wel krijg ik van deze modus direct weer een adrenaline shot, het geeft mij een kick om op dit tijdstip in actie te komen.

Minimaal 2x moet de trainingssessie zwaarder zijn, dus vandaag schroef ik mijn loop tempo op en maak mijn ronde groter. Na driekwart van mijn training begin ik te voelen dat ik meer van mijn lichaam vraag dan normaal. Het laatste stuk moet ik mij echt mentaal focussen op mijn doel, het halen van de eindstreep. Die eindstreep probeer ik telkens voor ogen te houden, door deze focus scherp te houden loop ik de training succesvol uit. Met net zoals na elke andere training het heerlijke voldane gevoel als beloning.

Ook in mijn werkzaamheden pas ik modus en focus vandaag toe. Alle stoorzenders gaan uit. Vandaag werk ik mijn persoonlijke agenda af, en niet die van iemand anders. In mijn reguliere werk wordt ik constant tijdens mijn werkzaamheden gestoord door inkomende; telefoon, skype chats, email… etc. Vandaag reageer ik voor de verandering niet ad hoc, en gaat iedereen even in de wacht zodat ik in een productieve modus kan komen en de juiste focus en prioriteit aan de juiste zaken geef.

manifesto-focusVooral het uitschakelen van Skype bevalt direct erg goed. Even geen Aziatische vrienden die van alles willen verkopen. Dit is een blijvertje, Skype gaat alleen nog actief wanneer ik er zelf bij gebaat ben.

Echter het probleem verplaatst zich dan wel. Ze gaan bellen als ik niet online ben op Skype, en dat is taaltechnisch helemaal een drama. Later op een secuur gekozen moment lees ik mijn email uit en krijg vanuit mijn telefoniste meldingen dat er telefoontjes uit China komen. En nu wel met dat verschil dat ik mijn modus en focus de gehele dag heb kunnen inzetten voor belangrijke zaken.

Het is echt verrassend hoeveel werk je kunt verzetten wanneer je geheel niet gestoord wordt in je werkzaamheden. Ook vandaag heb ik weer heel veel efficiƫnte meters gemaakt, en dit eigenlijk simpelweg door stoorzenders te elimineren.

Zo simpel kan het zijn……

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *