Op Expeditie

In September verruilde ik mijn comfortabele leventje voor een weekje in de bossen van Noorwegen.. Opzoek naar de elementen van het leven, oftewel een elements-expedition. In een serie van korte blogs deel ik deze prachtige levenservaring..

“Ready to unplug” Samen met nog 11 andere mannen die een week hun telefoon uitzetten, geen email lezen,bedrijf op pauze zetten en ook nog vrouw en kinderen achterlaten voor de pure natuur, rust en mannendingen..

Mijn expeditie begint een nachtje eerder (uiteraard hectisch), ik slaap de nacht voor vertrek in mijn geïmproviseerde Jeep Camper op P3 van Schiphol.. Als je toch een week in het bos gaat zitten, ga je nu ook niet meer in een hotel liggen.. voor een paar uurtjes.. Echt slapen kun je het niet noemen… Continue hoor ik mensen die zojuist geland zijn naar hun auto’s zoeken… De laatste keer dat ik in een auto sliep was na een avondje doorzakken, nuchter is toch heel anders merkte ik… Rond de klok van 5:00 vertrek ik met de bus naar de vertrekhallen… Als een militair die gaat overleven voorzien van plunjebaal en al stap ik in de bus… Naast mij in de bomvolle bus staat een oudere (bejaarde) man, ik raak met hem aan de praat… hij is behoorlijk onder de indruk van luchthaven en de infrastructuur eromheen.. Maar vooral de SERVIES.. (hij bedoelde service denk ik)..van het busvervoer naar de vertrekhal maakte deze oude baas bijzonder goed gemutst.

We hebben wat lol samen, en grollen als 2 kleine kinderen die met het vliegtuig gaan… Deze ontmoeting was voor mij duidelijk al onderdeel van de ervaring die mij stond te wachten… Andere, nieuwe mensen ontmoeten, en volledig zonder bevooroordeeld te zijn het avontuur aangaan…

Wanneer ik aankom in de vertrekhal, signaleer ik een aantal soortgelijke types met backpacks bij de KLM bagage drop off voor de vlucht naar Oslo. Vrij snel staat er iemand voor mij, en vraagt “ga jij ook naar Noorwegen” uhhh Ja antwoord ik 🙂 Hij stelt zich voor, “ik ben Bart” Gelukkig, ik ben niet meer alleen in het avontuur.. Vervolgens duikt de een na de ander op, allemaal herkenbaar aan de grote bepakking, vishengels en een avontuurlijke mannen blik…img_4975

Wanneer de ruimbagage inclusief hengels is gedropt vertrekken we als groep naar de gate.. Om 7:00 stijgen we op in een met opvallend veel Duitsers volgepropt toestel.. We zetten koers naar Oslo.. Om exact 07:15 vliegen we bij een zeer heldere lucht langs Texel, ik zwaai nog even naar vrouw en kinderen… tot volgende week! Ik ga het bos in…!!

Pictures by Dim Balsem

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *