Dag 1 “Vaste gewoontes”

Daar gaan we dan, eerst even een klein uurtje hardlopen op de vroege morgen. De wekker ging weer ouderwets vroeg om 5.00. Het viel mij eigenlijk alles mee hoe gemakkelijk ik eruit sprong. Het voelde in ieder geval erg goed om vroeg op te staan. Het gaf mij het idee dat ik vandaag wat extra ruimte had om mee te spelen. Ruimte die ik goed kan gebruiken om thuis een bliksemstart te maken, want ik ben niet alleen op de wereld.

Vandaag draait eigenlijk alles om “vaste gewoontes” zowel positief als negatief. Mijn doel is om vandaag net even een stapje extra te doen op elk niveau. Kritisch de kleine gewoontes onder de loep nemen, en deze in positieve zin verbeteren.

Wanneer ik thuiskom is het nog muisstil in huis. Vrouw en kinderen liggen nog heerlijk in dromenland, dit terwijl de adrenaline van het hardlopen nog door mijn lichaam giert, heerlijk die energie! Omdat ik toch iets met die energie moet begin ik maar als een malle de vaatwasser uit te ruimen.

Daarna begin ik om 6:15 als de brandweer een heerlijk vers ontbijt voor iedereen klaar te maken. Normaal rol ik net altijd iets te laat uit bed, waarna we allemaal  moeten racen om op tijd ergens aan te komen. Een slechte gewoonte die hierbij aangepakt gaat worden. Vandaag een heerlijk relaxed ontbijt op de maandag zonder stress.

Nadat ik mijn twee jongste in de kleding heb gehesen en alle tassen zijn ingepakt, snellen we naar de kinderopvang. Normaal gesproken ga ik daarna direct door naar het bos om te lopen, maar dat had ik vanmorgen om 5:00 al gedaan 🙂

Depositphotos_6254666_m-1500x1004

Niet vooruit schuiven en hou je vast aan je plan “Eat that Frog”. Al enige tijd werk ik met een To Do list. Voor iedere dag maak ik een planning, op basis van prioriteit streep ik de taken af. Maar ik ben ook een kei in mijzelf structureel voor de gek te houden. Taken waar ik geen zin in heb, schuif ik rustig weken voor mij uit, net zolang dat ik er hoofdpijn van begin te krijgen.

Vandaag hou ik mijzelf niet voor de gek, en zet mijn eerste stappen en ben begonnen met puinruimen.

  • eindelijk maatwerkverpakkingen besteld
  • eindelijk die ene klant gebeld
  • eindelijk die defecte telefoon voor reparatie ingestuurd.
  • eindelijk afspraak gemaakt met ERP consultant
  • eindelijk die kabeltjes besteld
  • enz
  • enz enz

Hoewel ik een groot deel van de dag Frogs heb gegeten, viel er wel een hoop ballast van mijn schouders. Het is zoveel relaxter als je zaken direct afkaart, maar de “gewoonte” om telkens weer te schuiven is er altijd.

En nu volhouden….

In de avond begin ik wel wat moe te worden, normaal gesproken ga ik meestal na 00:00 pas naar boven. Maar vandaag ben ik blij als ik om 22:00 naar boven mag, de kop is eraf. In slaap komen is vandaag geen probleem, ik zet nog snel even de wekker op 5:00 en ben voordat ik het weet moe maar voldaan vertrokken.

 

 

 

 

 

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *